Xando is per 1 januari 2023 overgegaan in Pro School. Ben je een zakelijke Xando klant? Neem contact op met Pro Warehouse »

Financiering

Er zijn verschillende manieren voor de financiering van de iPad in het onderwijs. De onderwijsinstelling of de ouders en leerlingen kunnen zelf de iPad aanschaffen. De onderwijsinstelling of de ouders en leerlingen kunnen de iPad ook leasen. Tevens is er een periodieke vervanging van de digitale leermiddelen mogelijk. Bij de vervanging van de digitale leermiddelen ontvangt iedereen periodiek een nieuwe iPad met daarbij een onderwijs-proof iPad-hoes. Er is altijd toegang tot de nieuwste applicaties en de iPad valt onder de iPad garantie. Tevens kan de iPad verzekerd worden tegen diefstal en schade.

Aanschaffen van iPads

De onderwijsinstelling kan de iPads inkopen of de ouders en leerlingen schaffen de iPad zelf aan. Dit kan zonder inmenging van de onderwijsinstelling en de ouders en leerlingen zijn zelf eigenaar. Daarnaast is er de optie om de iPad in termijnen te betalen. Een nadeel dat kleeft aan de aanschaf van de iPads door de onderwijsinstelling is dat de bestelling vaak moet worden aanbesteed. Wanneer de ouders en leerlingen verantwoordelijk zijn voor de aanschaf dan kan er sprake zijn van een ontoereikend budget.

Leasen van iPads

Voor het leasen van de iPad is meestal geen aanbesteding nodig. Zo kan de iPad direct geleverd worden zonder dat er eerst financiële middelen nodig zijn. De school of de ouders kunnen zelf de iPad leasen zonder bemiddeling van de onderwijsinstelling. Daarnaast bestaat er ook bij het leasen van de iPad de mogelijkheid om in termijnen te betalen. De keerzijde van het leasen van de iPad is dat er rente moet worden betaald. Daarnaast is de iPad niet in eigendom van de persoon. Lease kan zelfs goedkoper zijn dan kopen door de restwaarde van de iPad in mindering te brengen op de leaseprijs.

Delen van content, AppleTV als digibord

In de praktijk merken we dat scholen vaak opzien tegen de hoge kosten van een digibord oplossing in elke klas. Pro School heeft hier een eenvoudige oplossing voor. Pro School biedt namelijk per afname van 100 iPads door een onderwijsinstelling een gratis Apple TV aan om het delen van content en het geven van instructie in de klas te stimuleren. Een Apple TV i.c.m. een tv is aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een Digibord.

Benieuwd hoe we u kunnen begeleiden bij uw route van innoveren?